Brandwerende deuren

Het volgen van deze cursus is één van de voorwaarden om erkend te kunnen worden als gecertificeerd plaatser van brandwerende deuren. De certificatie is echter niet wettelijk verplicht. Het kan wel expliciet geëist worden door de opdrachtgever/bouwheer (bv. via het advies van de lokale brandweerdienst). Het programma wordt regelmatig aangepast, rekening houdend met de technische evolutie. Tijdens de opleiding worden eveneens de procedures in verband met de certificatie door een ISIB-instructeur toegelicht.

Het volgen van de 4 sessies is noodzakelijk om een certificaat te verkrijgen. Na de opleiding volgt een praktisch examen bij het WTCB in Limelette. Meer info omtrent certificatie plaatser brandwerende deuren (via ISIB) via jouw lokale Confederatie of op opleidingindebouw.be.

Certificatie plaatser brandwerende deuren (via ISIB)

Na het volgen van de volledige opleiding (4 sessies) en het slagen in de praktische proef, kan bij ISIB een certificatie aangevraagd worden. Als zelfstandige moet u bewijzen dat u voldoet aan het KB van 27/04/1999 tot bepaling van de uitoefeningsvoorwaarden van zelfstandige beroepswerkzaamheden die behoren tot de  intersectorale categorie van de bouw, waarvoor in de sectorale beroepsbekwaamheid als beroepsactiviteit de plaatsing van deuren is voorzien. Als werknemer moet u beschikken over een getuigschrift of diploma uit technisch of beroepsonderwijs waar de plaatsing van deuren in de opleiding is opgenomen of een verklaring van de  werkgever waarin een praktijkervaring van minstens 1 jaar in het plaatsen van deuren wordt aangetoond.

 

Programma

Het opleidingsprogramma van de plaatsers omvat volgende onderdelen:

  • Algemene begrippen in verband met brand en brandvorming in gebouwen:
  • Reglementaire bepalingen, in het bijzonder met betrekking tot brandwerende deuren en de plaatsing
  • Elementaire materiaaleigenschappen in verband met brandweerstand
  • Principes van de testmethode en van de klassering voor brandweerstand
  • Detailstudie van de bestaande goedkeuringsdocumenten
  • Plaatsing van RF-deuren

Tijdens de opleiding worden praktische afspraken gemaakt omtrent het afnemen van de praktische proef die bestaat uit 2 delen:

  • Deel 1: verifieert het correcte lezen en begrijpen van de Benor/Atg goedkeuring en de algemene basiskennis die hiervoor nodig is en deel uitmaakt van de opleiding
  • Deel 2: omvat de verificatie van een geplaatste brandwerende deur aan de hand van een checklist

De proeven worden afgenomen door een ISIB-examinator in het WTCB te Limelette en door hem geëvalueerd.

 

Prijs

  Lid  Niet-lid
Opleidingskost € 315 € 333

 

De opleidingskost is gratis voor bedienden PC200 dankzij de tussenkomst van Cevora.
Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

 

Mogelijke tussenkomsten




 

 

Image
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
T 09 244 45 00
opleidingenovl@embuild.be
Image

© 2022 Embuild West- en Oost-Vlaanderen. webdesign by SCOPS (www.onlineopvallen.be)