Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA VOL)

Veiligheid is van groot belang voor bedrijf en werknemer. Veilig werken helpt om ongevallen en beroepsziekten te voorkomen. Hiervoor legt de wetgever de leidinggevende een aantal zeer specifieke taken op. Niet alleen heb je als leidinggevende de verantwoordelijkheid om het preventiebeleid in de praktijk te brengen, je bent ook verantwoordelijk als er iets fout loopt of als je je gezag niet uitgeoefend hebt. Een goede kennis van de veiligheidsvoorschriften is dus een must.

De opleiding veiligheid voor operationeel leidinggevenden richt zich tot ploegbazen en zaakvoerders in de bouw. Tijdens de opleiding wordt jou een brede kennis over veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk aangereikt. We gaan uitgebreid in op de gevaren en risico's, en natuurlijk je taken en verantwoordelijkheden als leidinggevende. Na de opleiding neem je deel aan het examen. Behaal je minstens 65%?  Dan ben je geslaagd en heb je gedurende 10 jaar een geldig VCA voor leidinggevenden-certificaat op zak. 

Deze opleiding komt ook in aanmerking om zich in regel te stellen met de verplichte opleiding basisveiligheid volgens CAO en KB. Let wel: hiervoor moet je zowel de opleiding volgen als slagen voor het examen.

Wens je enkel (her)examen af te leggen gelieve dit te noteren bij opmerkingen. Wanneer je een handboek wenst gelieve deze aan te vragen via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. 

Deze opleiding wordt aangeboden in het Nederlands, Frans, Engels.

 

Programma

    • Veiligheids- en milieureglementering
    • Motivatie
    • Risicopreventie
    • Veiligheidsorganisatie
    • Gebruik en behandeling van gassen en ontvlambare producten
    • Gezondheid en bescherming
    • Elektriciteit
    • Werken op hoogte
    • Machines en gereedschappen
    • Hijswerktuigen en toebehoren

 

Prijs

  Lid Niet-lid
VCA-VOL - 1 dag
(incl. handboek en examen)

   € 232   

   € 280   

VCA-VOL - 2 dagen
(incl. handboek en examen)

   € 269

   € 330

Examenkost
(voor bedienden PC 200, zelfstudie of herexamen)
   € 95    € 95

Bij het afleggen van een (her)examen zonder het volgen van een opleiding kan er geen kmo-portefeuille worden aangevraagd.
Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

 

Mogelijke tussenkomsten




 

 

Image
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
T 09 244 45 00
opleidingenovl@embuild.be
Image

© 2022 Embuild West- en Oost-Vlaanderen. webdesign by SCOPS (www.onlineopvallen.be)