Met deze categorie gaan wij ons vooral gaan richten op zaakvoerders en bedienden in de bouw. Natuurlijk is vakkennis en kwaliteitsaflevering van belang, maar onderschat niet de waarde van een goed management van uw bedrijf. U moet namelijk voldoen aan heel wat verplichtingen, en er zijn ook heel wat administratieve zaken die u in orde moet brengen in de bouw. Met onze opleidingen gaan wij u ook op dit gebied verder gaan ondersteunen.  

Administratieve regelgeving - bouwrecht  |  Overheidsopdrachten  |  Sociale wetgeving   |  Financieel   |  Organisatie en beheer van het bouwproces   |  Communicatieve vaardigheden   |  Leidinggeven & coachen

 

  

 

Administratieve regelgeving - bouwrecht

Een eerste belangrijk luik binnen onze managementopleidingen zijn opleidingen die te maken hebben met Bouwrecht en administratieve regelgeving. Als aannemer kan u er niet onderuit om te voldoen aan tal van administratieve verplichtingen. Veel aannemers zien door het bos de bomen niet meer, en via onze opleidingen willen wij u helpen. Dit kan zowel te maken hebben met overheidsopdrachten als met het werken met onderaannemers, voor elke vraag die u heeft is er ongetwijfeld wel een opleiding die bij u past. 

 

 

 

Overheidsopdrachten

Een uitdaging voor vele bouwbedrijven is het correct indienen van overheidsopdrachten. Tijdens diverse opleidingen kan je meer te weten komen over de juridische structuur van het indienen van overheidsopdrachten alsook over het uitvoeren van overheidsopdrachten. 

 

 

Sociale wetgeving

Specifiek omtrent sociale wetgeving zijn er ook heel wat zaken te zeggen. Dankzij onze modulaire opleiding Tewerkstelling van arbeiders in de bouw, komt u alles te weten wat nodig is om zelf uw administratie te kunnen voltooien omtrent het aanwerven van personeel. Ook als u te maken heeft of u wenst voor te bereiden op een eventuele sociale inspectie, zal u dankzij onze gelijkgenoemde opleiding een antwoord krijgen op al uw vragen.  

 

 

  

Financieel

Uiteraard zal je bedrijf uiteindelijk vooral ook een sterk financieel beleid moeten voeren om te blijven bestaan in deze moeilijke economische tijden. Je hebt keuze uit tal van onderwerpen, die je financieel beleid van je onderneming kunnen versterken. Zo kan je onder andere je jaarrekening leren lezen om op zoek te gaan naar je sterktes en zwakte of leren werken aan je debiteurenbeleid.

 

 

 

 

Organisatie en beheer van het bouwproces

Time is money, en daarom is het van belang dat je je als bedrijf goed weet te organiseren. Door verschillende terreinen onder de loep te nemen, kan je dan ook tijd besparen en dus ook geld besparen. 

 

 

 

 

Interpersoonlijke communicatieve vaardigheden

Versterk je communicatieve vaardigheden met behulp van onze opleidingen. Zowel communiceren binnen je team, als naar de buitenwereld zoals je klanten en leveranciers kan bepaalde uitdagingen met zich meebrengen. Zowel verbale als non-verbale communicatie wordt onder de loep genomen en je leert zowel communiceren face to face als via de telefoon of via mail. Heb je ook Frans nodig in je vak? Dan kan onze opleiding Technisch Frans voor de bouwsector je helpen om communicatief sterker te worden. 

 

 

 

 

Leidinggeven & coachen

Ten slotte moet je ook aandacht besteden aan nieuwe personeelsleden, en die moeten gecoacht en geleid worden. Wat als je als arbeider gepromoveerd wordt tot ploegbaas en nu plots sturing moet geven aan je vroegere collega's? Daarvoor kan de opleiding Van collega naar ploegbaas een grote hulp zijn. Ook kan je via onze mentoropleiding sterker worden in het opleiden en begeleiden van nieuwe (al dan niet jongere) collega's.