EPB: aanvaarde bouwknopen in de woningbouw

Sinds 2006 is de EPB regelgeving van kracht, en vanaf 2011 moeten we ook de bouwknopen mee in rekening brengen voor gebouwen met een K-peil of S-peileis.

Bouwknopen - de nieuwe benaming voor 'koudebruggen' - vormen een niet te onderschatten aandeel in het EPB-verhaal. Dat ook is logisch: ze zorgen voor warmteverlies, eventuele ongemakken en hebben dus een grote invloed op het K-peil en S-peil van een gebouw. Het is dus een interessant aspect van energiezuinig bouwen waar je zeer veel van leert in deze cursus.

Men heeft in de EPB software verschillende mogelijke opties om de bouwknopen te verwerken, iedere optie heeft zijn voor- en nadelen...

We zullen deze verschillende opties toelichten en uiteraard dieper ingaan op de meest efficiënte optie. Ook zullen we toelichten hoe de meest voorkomende bouwknopen EPB aanvaard kunnen gemaakt worden, welke stavingsstukken er verdedigbaar zijn, ...

Er is heel veel informatie beschikbaar over het EPB aanvaard maken van verschillende soorten bouwknopen, maar zéér weinig informatie over hoe men een niet EPB aanvaarde bouwknoop moet ingeven in de EPB software. Daar zullen we ook dieper op ingaan, zodat u als EPB verslaggever de bouwknopen, die niet voldoen (of indien er geen geldige stavingsstukken voorhanden zijn), op een correcte manier kan ingeven. We zullen ook toelichten wat een numerieke berekening is en enkele verschillende tools toelichten die gebruikt kunnen worden om deze gevalideerde numerieke berekening uit te voeren.

 

Programma

  • EPB: aanvaarde bouwknopen in de woningbouw: waarom zou je deze opleiding volgen?
  • Sinds 2006 is de EPB regelgeving van kracht, sinds 2011 moet men ook de bouwknopen ingeven voor ieder gebouw met een K-peil of S-peileis.
  • Bouwknopen - de nieuwe benaming voor 'koudebruggen' - vormen een belangrijke factor in het EPB-verhaal. Dat is logisch: ze zorgen voor warmteverlies en hebben dus een grote invloed op het K-peil en S-peil van een gebouw. Een boeiend aspect van energiezuinig bouwen waar je alles over leert in deze cursus.
  • Men heeft in de EPB software verschillende mogelijke opties om de bouwknopen te verwerken, iedere optie heeft zijn voor- en nadelen.
  • We zullen deze verschillende opties toelichten en uiteraard dieper ingaan op de meest efficiënte optie. Ook zullen we toelichten hoe de meest voorkomende bouwknopen EPB aanvaard kunnen gemaakt worden, welke stavingsstukken er verdedigbaar zijn, ...
  • Er is heel veel informatie beschikbaar over het EPB aanvaard maken van verschillende soorten bouwknopen, maar zéér weinig informatie over hoe men een niet EPB aanvaarde bouwknoop moet ingeven in de EPB software. Daar zullen we ook dieper op ingaan, zodat u als EPB verslaggever de bouwknopen, die niet voldoen (of indien er geen geldige stavingsstukken voorhanden zijn), op een correcte manier kan ingeven. We zullen ook toelichten wat een numerieke berekening is en enkele verschillende tools toelichten die gebruikt kunnen worden om deze gevalideerde numerieke berekening uit te voeren.
  • We doen dit aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden, screenschots EPB software, praktijkgerichte theorie, ...

 

Prijs

  Lid  Niet-lid
Opleidingskost € 138 € 185

 

De opleidingskost is gratis voor bedienden PC200 dankzij de tussenkomst van Cevora.
Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

 

Mogelijke tussenkomsten
 

 

Image
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
T 09 244 45 00
opleidingenovl@embuild.be
Image

© 2022 Embuild West- en Oost-Vlaanderen. webdesign by SCOPS (www.onlineopvallen.be)